Mijn Visie

Voeding is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Onze verre voorouders waren het grootste deel van de dag bezig op zoek naar voedsel. Tegenwoordig is voor de meeste mensen de supermarkt goed bereikbaar en is de keuze van het assortiment enorm groot. Soms zo groot dat we door de bomen het bos niet meer zien. Door deze enorme productkeuze kan het moeilijk zijn om de juiste keuze te maken. De diëtist kan u helpen om uw kennis over voeding te vergroten en uw wegwijs te maken in dit doolhof van producten.

Voeding hebben we nodig om gezond te blijven en om de lichamelijke functies uit te kunnen voeren.
Voeding is een belangrijk onderdeel van vele tradities, in allerlei culturen. We kennen allemaal de beschuit met muisjes bij een geboorte, een koffietafel bij een begrafenis, oliebollen bij de jaarwisseling, de paaseieren met Pasen en het bekende bakje troost.
Daarnaast kan voeding ook een uiting zijn van spanningen en negatieve emoties, bijvoorbeeld verdriet weg eten wat weer leidt tot frustratie en schuldgevoel. Voeding kan ook genieten zijn en op die manier je in een positieve stemming brengen. In de meest optimale situatie zijn al deze aspecten van voeding met elkaar in evenwicht. Als deze balans er niet is kan ik als diëtist u helpen deze aspecten met elkaar in evenwicht te brengen.

Als door een medische reden uw voedingskeuze wordt beperkt kan de diëtist u adviseren om uw dagelijkse voeding zo optimaal mogelijk aan te passen aan de persoonlijke wensen.